Afvallen voor de zomer!

De zon schijnt, het wordt langzaam warm, de vogels fluiten, de planten staan in knop en iedereen is vrolijker. Wat is er dan mooier als je lichaam daar ook bij past zoals jij dat wil! Nou... doe er wat aan!!! Door te doen ipv te denken wordt er immers meer bereikt. En...het is echt niet moeilijk als je de juiste dingen doet en laat. Ga minimaal 30 minuten wandelen elke dag...en het liefst in de morgen voor het ontbijd. Neem op het werk de trap ipv de lift en ga op de fiets naar de supermarkt ipv met de auto! Ga strikt Sonja Bakkeren, koop een keuken weegschaal en meet alles af. Eerste weken zijn zwaar daarna wordt het steeds leuker om te doen. Ik ben al ruim 13 kilo kwijt en dit is pas de 7e week! Geweldig gevoel. Oja en vergeet de Nan Yu thee niet waar ik over schreef op deze blog, echt een aanrader en vetkiller! Succes...

Afvallen kan iedereen!

Nu weet ik het zeker, afvallen kan iedereen!! Als er maar een wil is en een portie doorzettingsvermogen, ook als het wat minder gaat! Zo ook bij mij, als ik dit geweten had was ik al veel eerder begonnen aan deze afvalrace. Ik ben inmiddels na 6 weken doorzetten 13 kilo lichter, dat scheelt bijna 2 broekmaten!!!! En ik ben ook maar een mens...ik werk, ben s'avonds moe, geen tijd voor sporten enz... maar het is me wel gelukt. Nu heb ik meer energie om dingen voor elkaar te krijgen en ik maak tijd voor bewegen, dat scheelt wel. Maar wat een beetje eten en thee al niet kan doen. Ik zou graag iedereen willen helpen ditzelfde te bereiken. Iemand een idee wat ik ermee kan?

Afvallen gaat weer de goede kant op!

Na dagen weer ploeteren gaat er de laatste dagen weer 200-300 gram per dag af. Dat zou toch neer moeten komen op ongeveer 2 kilo in de week, zou mooi zijn! Het blijft een raar iets dat afvallen. Het zijn bij mij echt golf bewegingen naar beneden. Ik kan soms per dag 500 gram afvallen terwijl ik een andere dag niks afval of zelfs 100 gram aankom. Ik zeg maar zo: zolang de trend naar benden is gaat het goed! Ik probeer mij ook goed te houden aan de 2 liter water minimaal per dag, al lukt dit doordeweeks meestal wel. In het weekeinde drink ik veel te weinig. Ik heb daar moeite mee. Mijn vriendin waar ik veel steun aan heb is inmiddels ook al zo'n 6 kilo kwijt, heerlijk om dit samen te doen. Samen afvallen is gewoon veel leuker en fijner. Het wandelen s'morgens lukt nog niet echt, misschien ook wel omdat het nog donker is om 6 uur. even een aantal weken mee wachten, komt vanzelf.

Afvallen voor gevorderden

Aan het begin van week 7 kan ik zeggen dat het steeds meer een uitdaging gaat worden voor profs. De kilo's gaan er mondjes maat vanaf momenteel. Is dit weer zo'n fase of blijft het zo totdat ik aan mijn streefgewicht zit? Als het laatste het geval is dan moet ik zeker tot de kerst nog wachten om in de buurt te komen van de 85 kilo. Ik ga ervanuit dat het een fase is want: ik heb nog een hoop afwisseling in petto! Ik ga mijn wandelen nog ombouwen tot hardlopen en waarschijnlijk ga ik ook nog sporten op de sportschool 1 a 2 dagen in de week! Qau eten is er niks meer aan te passen dus ik moet het vanaf nu extra hebben van het bewegen. Ik zal mij er toch toe moeten zetten om s'morgens tegen 6 uur te gaan wandelen, zodat dat ook effect heeft. Ik ben alweer erg benieuwd naar volgende week. Ik ben ook benieuwd naar hoe het mijn volgers vergaat! Wil het bij jullie allemaal nog lukken? Ik hoor het graag en...succes!

Afvallen week 6 in getallen.

Naast mijn gewicht heb ik deze week ook een keer bijgehouden wat afvallen met mijn lichaam doet. Op mijn weegschaal kan ik diverse getallen bijhouden waaronder water, vet en spierpercentage. En daarnaast mijn verbruik. Het volgende is in een week gebeurt: Water van 47,2% naar 47,5% ik had vorige week het idee dat ik te weinig water dronk en ben dus weer netjes twee liter gaan drinken naast al mijn thee. Het heeft wel iets gedaan! Mijn vet van 30,9% naar 30,4% en mijn spieren van 51% naar 51,5%. Er zit dus volgens mij een goede lijn in. Ik ga dit nu wekelijks bijhouden om te zien wat voor een effect bepaalde methode hebben. Daarnaast is mij aangeraden s'morgens voor het ontbijt te gaan wandelen een half uur omdat ik dan meer vet verbrand dan na het eten. Is dus het proberen waard. Enig puntje is dat ik dan dagelijks om 6 uur moet gaan lopen! Maar goed, het is allemaal voor een goed doel! Naast alle bovenstaande getallen is ook mijn verbruik afgenomen deze ging van 2736 naar 2718 per dag. Ik weet alleen persoonlijk niet wat dit in houd en of dit goed of slecht is.