Afvallen is discipline!

De titel zegt het al...Afvallen is discipline!  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind dat je voor succesvol gewichtsverlies niet meer nodig hebt dan discipline en de juiste instelling. Deze regel klinkt hard maar zo is het wel. Om mijn 12 kilo in 1 maand kwijt te raken moest ik redelijk wat laten. Op feestjes geen bier en taart en voorzichtig met de hapjes, Tijdens etentjes geen volle borden maar gezonde hap en geen frisdranken en sapjes meer! Nu na een maand gedisciplineerd bezig zijn met mijn voeding en beweging zie ik wel resultaat! Maar ik ben er nog niet, eigenlijk nog lang niet! Ik moet nog zeker 20 kilo om mijn eind doel te bereiken. Ook dat gaat mij dit keer lukken. Het programma is simpel. Werk het boek van Sonja Bakker door en drink Nan Yu thee. Daarnaast wandel minimaal 30 minuten per dag! Daarnaast als er veel af moet zorg ook voor buikspieroefeningen. Dit om het overhangende vel te beperken. Ik heb er nog steeds volop zin in, zelfs in het weekeinde. Het is heerlijk om te doen en de reacties zijn overweldigend!

Makkelijk afvallen zonder terugval!

Voor wie hier voor het eerst is, ik ben bezig met het Sonja Bakker dieet en ben van plan er mee te slagen. Daarnaast maak ik gebruik van Nan Yu thee en beweeg ik elke dag een half uur minimaal. Het resultaat tot nu toe is 12 kilo afgevallen en de 5e week is nog niet voorbij! Mooi resultaat zou ik zeggen. Maar ik wil meer, ik wil in eerste instantie van mijn Obesitas af (nog zo'n 9 kilo te gaan) en daarna wordt het tweede doel naar de 82 kilo! Momenteel zit ik op +/- 104,5 kilo. Maar ik wil geen terugvallen hebben of zoals andere het noemen het Jojo-effect. Als ik de 9 weken heb bereikt ga ik eerst een aantal weken wat rustiger afvallen of op niveau proberen te blijven. Ook dit zal mij gaan lukken, daar ben ik van overtuigd. Ik ben momenteel aan het schrijven hoe bij mij de 12 kilo eraf ging zodat ook andere hier baat bij hebben. Het moet een gemakkelijke methode worden die door iedereen te volgen is. Het weekeinde komt er weer aan dus volgens de Sonja Bakker methode mag ik vast weer een glaasje rode wijn. Heerlijk, dat wordt weer genieten....

15 kilo afvallen per maand!

Het afvallen is een raar iets. De dagen dat ik denk dat ik normaal eet val ik af en op andere dagen blijf ik gelijk! Nu ben ik weer in 1 dag een halve kilo lichter. Vandaag woog ik 104,5 kilo! De kleren passen me weer super. Gisteren weer gewandeld zon 4 km na het eten. Dit werkt....ik zou zeggen voor iedereen die moeite heeft met afvallen. KOOP EEN KEUKENWEEGSCHAAL EN HET SONJA BAKKER BOEK. En loop naar de Tuinen voor Nan Yu thee. Dit betekent gegarandeerd succes als je je precies aan alles houd! Niet smokkelen dus...succes!

Na een maand nog steeds afvallen!

We zijn nu een maand op weg! Ik zeg we want er zijn al een hoop mensen die deze berichten dagelijks volgen. Erg leuk! Daarvoor doe ik het ook. ben benieuwd of jullie er wat aan hebben. Na een maand gaat het nog steeds goed met afvallen. Inmiddels ben ik er een week bij aan het bewegen en dat voelt goed. Ik zeg maar zo, alles op zijn tijd. Eerst focussen op afvallen +/- 2 weken, daarna op de thee en nu op bewegen. Je moet niet teveel gelijk willen. Ik kan wel eens een stappenplan maken hoe ik het heb aangepakt. Kan niet zeggen of het goed of fout is maar ben wel op een gezonde manier al 11 kilo kwijt!

Een SAS dag en toch afvallen! Het is mogelijk!

Rare morgen vanmorgen! Ik durfde al bijna niet op de weegschaal te gaan staan. We hadden gisteren een dagje met vrienden en we hebben ons aardig misdragen met eten en wijn. Daarnaast wel een stukje gelopen maar voor mijn gevoel lang niet zoveel als andere dagen. En...wat denk je 105,4 kilo vanmorgen. Ik ben 700 gram afgevallen! Niks is onmogelijk! Het is niet te verklaren maar blijkbaar was het eten gezonder en minder van hoeveelheid dan ik dacht terwijl ik met een vol gevoel naar bed ging. het lichaam is tot meer in staat dan ik voor ogen had. Hup week 5 in met een lichte voorsprong!

10 kilo afvallen, een makkelijke weg?

Bijna een maand geleden ben ik begonnen met mijn race tegen de overtollige kilos. Totaal een heleboel. Nu een maand later voel ik mij gezonder en sterker als ooit te voren en ben ik bijna 10 kilo lichter. Een grote prestatie? Nee voor mijn gevoel ging het redelijk vanzelf. Door gezond te eten met Sonja Bakker, te bewegen en Nan Yu thee te drinken ging het heel erg goed. Het wandelen dagelijks zo'n 3 kwartier geeft mij een overweldigend gevoel en kan daardoor alles aan die dag. Aan de buitenkant kan je al goed zien dat er het nodige vanaf is. En ik krijg genoeg complimenten. Heerlijk en ik ga gewoon door. Op naar de 100!