Mooie resultaten helpen je verder!

Gelukkig zoals ik gisteren al zij, na regen komt zonneschijn. Vandaag staat de meter op 106,6. Heerlijk gevoel en voor mijn gevoel niet al te gek gedaan. Ik heb zelfs 1 keer minder gelopen om mijn benen wat rust te gunnen. Na een heerlijk ontbijt vanmorgen sta ik nu op het punt om samen met mijn app van Looptijden weer te gaan wandelen in de bossen en weide omgeving hier. Heerlijk het geluid van de wakker wordende vogels om mij heen en de specht die er dagelijks is. Heerlijk! Alleen daarom raad ik dit aan iedereen aan. S'morgens zie en hoor je zoveel meer dan overdag! Qua eten wordt het vandaag een rustig dagje, niet veel bijzonders en vanavond een heerlijk glas rode wijn. Wat je juist op deze momenten moet doen is een goede wijn kopen, mag best wat duurder zijn, je hebt het verdiend. De laatste vakantiedag voor mij, volgende week weer flink aan de bak op het werk. Dan wordt het waarschijnlijk alleen wandelen in de avond uren, erg jammer. Misschien sta ik zo nu en dan wat voeger op en ga toch heerlijk in de morgen, ik zie wel! Succes voor iedereen die aan het afvallen is en tot de volgende blogbericht!

100 gram aangekomen, oorzaak??

Vandaag is weer eens zo'n dag dat er in plaats van grammen af, grammen bij zijn gekomen! Erg...Nee dat niet! Het geeft mij een extra boost om weer verder te kunnen gaan vandaag! Toch vraag ik mij altijd wel af waardoor het zou komen, is het mijn vochthuishouding? Het extra stukje vis van gisteren? De manier van koken? Het kweken van spieren? Geen idee.... Ik zal er niet om treuren. Aangezien het nog steeds vakantie is ga ik zo meteen weer lekker een stuk wandelen, heerlijk luisteren wat de vogels te zeggen hebben, heerlijk genieten van de natuur. Alleen daarom al is afvallen leuk. Maak gebruik van de app van looptijden.nl, dit is super makkelijk in gebruik en leuk om te doen. De teller bij mij staat in een paar dagen al op 23 km. Wil je weten hoe ik het doe klik dan hier. Tip van de dag: Als het een dag tegen zit pak de draad dan de volgende dag gewoon weer op!

Ik val snel af de laatste dagen!

Wat kan afvallen toch een heerlijk gevoel geven! Vanaf vandaag staat mijn gewicht op 106,9. Ik doe niks geks. Eet gezond met Sonja en de hoeveelheden zijn ook goed! Daarnaast beweeg ik 1x per dag een half uur en ik drink de Nan Yu Thee. Wow momentje! Maar..ik weet ook dat dit tempo niet zo zal blijven en als dit wel zo blijft ga ik op de 100 kilo het tempo zelf verlagen. Wil wel blijvend dit gewicht hebben.

18 kilo afvallen tussenstand!

 Voor: 116 kilo

Nu: 108 kilo

15 kilo per maand afvallen!

Het lijkt er wel weer meer op nu ik vandaag op de weegschaal heb gestaan. Na mijn dieet dagje en beweeg dagje is er 500 gram weer vanaf. Dat zou betekenen als ik dat elke dag zo voor mekaar krijg ongeveer 3,5 kilo in de week. Uit ervaring weet ik dat dat natuurlijk nooit zo lukt. De eerste twee weken ging ik ook zo snel ongeveer en na een tussenstop van een week ga ik weer in dit tempo door hoop ik. Ik weet dat het allemaal niet zo snel moet gaan maar aangezien er nog zo'n 25 kilo af moet kan ik nog wel even zo door gaan. Als ik rond de 100 kilo ben ga ik blijven bewegen maar rustiger afvallen. Anders krijg ik last van het jojo effect. De Sonja Bakker methode bevalt mij nog steeds prima, gisteren was de maaltijd zoveel dat ik het niet eens allemaal op kreeg. Het is meer een levensstijl dan een dieet. Ik eet gezond, voel me gezond en krijg complimentjes, wat wil ik nog meer!

Snel afvallen menu maandag 27 februari 2012

Vandaag staat het volgende op het menu: Aardappelen, bloemkool, karbonade uit oven, jus en rauwkost.

Benodigdheden voor 1 persoon:
150 gram aardappelen (gekookt)
200 gram bloemkool (gekookt)
1 schepje magere jus
75 gram karbonade (recept)
eetlepel olijfolie
halve ui
blikje tomaten puree
50 gram champignons
2 plakken 30+ kaas
peper en zout
1 bakje rauwkost met yoghurtdressing

De karbonade met peper en zout om en om aanbraden in de olijfolie. Intussen de ui en champignons snijden en zacht laten smoren in de olijfolie. Uien uit de pan nemen, overtollige olie uit de pan verwijderen en de uien weer terug in de pan doen. De tomaten puree toevoegen en nog even omscheppen. Leg op een stuk aluminium folie een stuk kaas, hierop een schep uienmengsel, daarna de karbonade en nogmaals een schep mengsel en een plak kaas bovenop. Vouw het geheel tot een pakketje en leg het pakketje nog 10 minuten in de oven. Heerlijk en gezond! Eet smakelijk.

Gezond de vakantie in

Vandaag is de eerste dag van mijn vakantie. Heerlijk om ook dan gezond bezig te zijn. Vanmorgen eerst om 7 uur samen met mijn vriendin ontbeten. Op het menu (Sonja Bakker) stond twee volkoren boterhammen met halvarine en halvajam en appelstroop. Echt geen straf. Daarnaast heb ik een glas water genomen en een heerlijk bakje koffie. Om een uurtje of 8 ben ik samen met mijn zoontje gaan wandelen in de buurt met mijn nieuwe app op de telefoon van looptijden.nl. Helaas viel na ongeveer een kwartier mijn telefoon uit en was ik de eerste km op de route kwijt. In die tijd had ik zo'n 100 Kcal al verbrand. Totaal hebben we 4,2 km gelopen in ongeveer zo'n 40 minuten schat ik. Met een verbruik van 328 Kcal. Dit is ook te volgen via http://www.looptijden.nl/lopers/sander56. Nu heerlijk thuis aan een kop thee. Over een half uurtje mag ik mijn eerste tussendoortje. De mandarijnen zijn op dus dan maar twee kiwi's.

Bewegen is gezond

Na een goed weekeinde qua eten en drinken, niet helemaal volgens Sonja maar wel met alle maten die daarin beschreven zijn ben ik vanmiddag begonnen met wat te bewegen. Heerlijk om in de buitenlucht te zijn heb ik besloten om te gaan wandelen. Via een vriend kreeg ik een handige app om looptijden, verbruik en afstanden te meten. Ga maar eens naar www.looptijden.nl, ideaal om mee te beginnen. Vandaag om precies te zijn 3.841 km in 33 minuten gelopen en heb daarbij 269 Kcal verbrand. Als het goed is komen deze gegevens nu ook automatisch op mijn twitter en facebook pagina te staan Tevens kan je exact zien via google maps welke route je hebt gelopen. Ik heb alvast een route voor morgen klaar gemaakt 4 km dit keer. Echt onwijs leuk om te doen. Morgen weer strak aan mijn schema houden qua eten en morgen vroeg maar weer eens wegen hoe zwaar ik ben na het weekeinde.