Volg mij nu overal!


Like me on Facebook

Follow me on Twitter


18 kilo afvallen per maand???? Lukt niet altijd!

Gewicht verliezen gaat vaak in golf bewegingen. De eerste periode ga je vliegensvlug, dan komt er een periode dat je redelijk constant blijft of minimaal afvalt en daarna kan het zomaar weer flink naar beneden gaan. Ik zit nu al kort hoop ik in de tussenfase. Het gaat niet snel maar ik val af! Op die momenten moet je juist doorzetten want je hebt al zoveel voor elkaar gebokst. Ik ga gewoon door met Sonja bakkeren want ik heb nog zeker 7 weken te gaan in boek 1. Waarschijnlijk zie je al duidelijk verschil aan je lichaam, bij mij is de buik al erg geslonken en mijn gezicht is ook wat slanker. De onderkin begint langzaam  te verdwijnen. heerlijk gevoel dat moet blijven. Ook doe ik nu om de dag pushups en situps om de huid wat strakker te krijgen. Verdere activiteiten zijn wandelen, opruimen, traplopen en klussen in huis. De lente komt eraan dus de energie wordt ook alleen maar beter om zaken voorelkaar te krijgen. Heerlijk die zon als ik er al aan denk. Van de zomer 2 weken naar Italie met mijn nieuwe ik en gezin, daar kijk ik onwijs naar uit! Tot die tijd even doorbijten!

Gewicht behouden na dieet periode

Mooi blogbericht bij een collega blogger www.simpelafvallen.com


Er zijn weing dingen die zo frusteren of schuldgevoelens opwekken dan flink afvallen en daarna pondje voor pondje weer langzaam aankomen totdat u op of over uw oude gewicht bent aanbeland. Er zijn maar weinig afvallers die in staat zijn om hun nieuwe lagere gewicht vast te houden en op gewicht te blijven. Hoe voorkomt u dat u op een dag op de weegschaal staat en ziet dat u weer helemaal terug bij af bent?

Een lijstje tips om af te vallen en op gewicht te blijven

ALS U NOG AAN HET AFVALLEN BENT

Doe het langzaam; hoe langzamer u afvalt, hoe groter de kans dat u slank blijft

Verander uw gewoonten; u heeft alleen kans van slagen als u een systeem vindt een aanhoudt waarbij u uw gewoontes die u dik gemaakt hebben permanent verandert.

Blijf gewoon alles eten; verboden producten (suikerwafels, frites, slagroompunten) zorgen er alleen maar voor dat u er nog meer zin in krijgt. Als u ze eet, neem dan de helft.

Ga bewegen om af te vallen: U valt sneller af als u gaat bewegen. Wie beweegt en dat volhoudt, blijft beter op gewicht na het stoppen met lijnen. De extra spieren die u opbouwt verbranden ook energie in rust.

ALS U OP GEWICHT WILT BLIJVEN NA UW DIEET

Uw uitdaging zit er nog lang niet op, wanneer u op uw streefgewicht bent aanbeland (een BMI tussen de 20-25) begint het pas. Want als u weer 'normaal' gaat eten vliegen de kilo's eraan en dat is niet de bedoeling.

Voer langzaam uw calorie-intake op. Als u een calorie tekort van 500 calorieen per dag had, breng dit dan terug naar 250 calorieen, anders zitten de eerste pondjes er gelijk weer aan.

Weeg uzelf op gezette tijden. De weegschaal kan nog niet de kast in. Weeg uzelf regelmatig en zet een mentale bovengrens waaop u ingrijpt. Zo voorkomt u dat u ongemerkt vijf kilo aankomt.

Houd goede afvalgewoontes vast. Toen u lijnde kon u ook zonder die dagelijkse Mars om 15.00 uur. U dronk halfvolle melk in plaats van volle melk. Als u op gewicht bent blijf dit dan doen. De 'marge' die u heeft om niet aan te komen is klein.

Grijp in als het nodig is: Als u erachter komt dat u weer een pond in de week of maand aan het aankomen bent, grijp dan in. Ga een voedseldagboek bijhouden, sla het dessert of voorgerecht over en verminder de porties avondeten met een kwart of nog liever met de helft. Dan verdwijnen meestal die extra pondjes weer vanzelf, langzaam maar regelmatig, zoals het hoort.

600 gram afvallen per dag (nog) niet heilig!

Het moest er een keer van komen, je kan niet elke dag 600 gram afvallen. Afgelopen morgen was ik 100 gram afgevallen. Geen idee waar dat aan ligt maar is nog steeds een dalende lijn naar beneden. Ik ga en kan me er ook niet druk om maken. Het voelt nog steeds fantastisch zoals het gaat. De mooiste momenten momenteel zijn wanneer andere complimenten geven en wanneer ik leuke reacties mag ontvangen op bijvoorbeeld deze blog. Dat geeft je alleen maar meer moed om door te gaan. Ook met de weet dat er een aantal mensen mijn blog volgen die ik helemaal niet ken maar die het op een een of andere manier leuk vinden wat ik aan het doen ben. Geweldig toch, ik hoop ook dat iedereen er wat aan heeft en tips en reacties zijn altijd welkom! Het grappige van alles is dat het dagelijks op de weegschaal staan wat ik eerder afgeraden heb nu voor mij ook een soort obsessie is geworden. Maar dan meer om te kijken wat ik op mijn blog kan invullen. Toch blijf ik dit wel afraden om frustraties te voorkomen. Ik zal deze week eens kijken of ik wat foto's kan downloaden van mijzelf drie weken geleden en nu.

18 kilo afvallen per maand!

Het lijkt onmogelijk maar als ik mijn statistieken van de laatste dagen bekijk zou het haalbaar moeten zijn! Ik val momenteel 600 gram per dag af, dat is zo'n 18 kilo per maand. Zover wil ik het natuurlijk niet laten komen, dan krijg ik waarschijnlijk last van het jojo effect. Overigens als ik onder de 100 kilo zit ga ik wel gewoon dor met dieeten tot ik op de 85 kilo kom. Daarna ga ik over op de methode gewicht behouden van Sonja Bakker. Vandaag ga ik ook actief aan de gang met de buikspiertrainingen om hangen te voorkomen. Ik wil er niet zo uit komen te zien als de meeste programmas op tv, bv Obese. Respect voor de mensen die het hiermee gered hebben maar knapper wordt je er niet van. Gelukkig kan je er wat aan doen voor hen. En.. daarnaast hoeft erbij mij niet zo extreem veel vanaf.

Lekker dagje vandaag!

Vandaag was een vrije dag voor mij, eigenlijk alleen maar makkelijker om aan mijn afvalrace te werken. Het diner vandaag was een heerlijk biefstukje met aardappels, witlof en rauwkost. Alles afgepast volgens Sonja Bakker. Vandaag de hele dag geklust, schoongemaakt enz. genoeg activiteit dus. Daarnaast heerlijk een paar kopjes Nan Yu thee gedronken voor de vetverbranding. Ik zag vandaag ook wat de thee nou eigenlijk doet, niet heel smakelijk maar goed. Tijdens de ontlasting is duidelijk te zien dat het vetoplossend is door de aanslag die achter blijft in de toiletpot. Vanavond mag ik nog een heerlijk tussendoortje, een plak ontbijtkoek met halvarine. Die tussendoortjes zijn altijd erg fijn om naar toe te leven na de hoofdmaaltijden. Kijken of ik morgen alweer tegen de 108 aan kijk. Heerlijk dat ik binnenkort weer een hoop van mijn kleren aan kan die ik lang niet heb gedragen.

600 gram afvallen per dag!

600 gram afvallen per dag, het lijkt veel, het is ook veel. Het is zo'n 4,2 kilo in de week! Met Sonja Bakker val ik zo'n 2 kilo af in de week dus de rest komt door de Nan Yu Thee. Ik val dus ongeveer 9 kilo af per maand alleen maar door thee te drinken! Wow....afvallen door alleen maar thee te drinken! Ik schrijf het nog maar eens op want ik geloof het zelf ook nog niet echt. Ik ga er dus absoluut voorlopig nog mee door. Ik weeg nu 109,4 kilo en het einde van de week is nog lang niet in zicht. Mijn doel: onder de 100 kilo, komt zo wel erg dichtbij. Als ik een jaar geleden had geweten dat het me zo makkelijk zou afgaan zou ik al veel eerder gestart zijn. En.. binnenkort ga ik ook beginnen met sporten, om de 2e en 3e fase van het afvallen ook aan te kunnen. Ik ga er namelijk nog steeds vanuit dat de rem er binnenkort een keer op komt en dat de 600 gram niet heilig is. Blijf goed water drinken, dit is erg belangrijk! We zullen zien. Tip: stel doelen en tussen doelen, dat helpt absoluut bij het afvallen. Wanneer dit doel bereikt is, is een beloning wel op zijn plaats. Succes!

Mooi begin van de week!

Na mijn leuke zaterdagprogramma waarbij ik weer iets aan kwam ben ik vandaag weer terug bij waar ik zaterdag morgen was. Heerlijk gevoel om deze week exact op 110 kilo te mogen beginnen. Het is en blijft gewoon een kwestie van doorzetten en aanpassen wanneer er bijvoorbeeld vrienden of familie over de vloer komen. Er zijn zat manieren om lekker en gezond te koken. Gisteren nog lekker een stukje wezen wandelen, dat maakt ook een hoop goed! Deze week hoop ik de eindigen rond de 107 kilo, dat zou een mooi resultaat zijn. Succes voor de mensen die mij volgen en er iets aan hebben.

Eet altijd aan tafel

Wanneer je bezig gaat met afvallen probeer dan altijd aan tafel te eten. Ten eerste heb je geen afleiding van de televisie en kan je je volledig concentreren op je naaste. De leukste gesprekken worden savonds aan tafel gevoerd. Naast de gezelligheid is het ook veel gezonder om rechtop te eten. Met de televisie aan hebben we vaak niet eens door wat we eten en hoeveel, het gaat ongemerkt naar binnen. Probeer aan tafel rustig te eten, leg het bestek regelmatig neer. Dan ben je je veel meer bewust van de maaltijd!

Afvallen gaat beter in teamverband!

Vandaag een mooi stukje op www.nu.nl, afvallen gaat beter in teamverband! Dat is wat ik ook precies voor ogen heb. Wij doen het dan met zijn 2 maar ook dit is beter te doen dan alleen!

Na een slechte dag gewoon weer verder

Helaas...700 gram zwaarder vanmorgen. Dat is het risico van een dagje carnaval en vrienden op bezoek. Had ik dat anders moeten doen...nee denk het niet! Het was een leuke dag, heb genoten en vandaag gaan we gewoon door. Moet alleen in de toekomst geen bier meer drinken maar over gaan op wijn of baco! Verder proberen de vette hap te beperken bij zon gelegenheid. Toch voel ik me nog erg goed met het resultaat van twee weken. Op naar weer een nieuwe week. Succes allemaal!