Afvallen geeft een gevoel van euforie

Ken je dat gevoel, het gevoel dat je de hele wereld aan kan, dat alles mooi is om je heen, dat niemand je boos kan maken! Dat gevoel overheerst nu bij mij! Er zit weer schot in het afvallen. Mijn gewicht staat vanaf vandaag op 103,9 kilo. Ik moet nog een hoop maar mijn eerste doel komt nu wel heel dichtbij, ik ben bijna Obesitas af...dan ben ik gewoon te zwaar met minder risico....heerlijk! Mijn kleding past goed, en een hoop is veel te groot inmiddels! Laat de zomer maar komen, ik ben er bijna klaar voor.... dat wou ik effe kwijt!

Ik ben te zwaar!

Heel veel mensen begrijpen eenvoudigweg niet hoe gevaarlijk het nou echt is om te zwaar te zijn. Als je gaat kijken naar de meest voorkomende reden om af te vallen, is het voor velen toch het feit dat ze er beter uit willen zien, of zich aantrekkelijker willen voelen. En ook al kunnen dat inderdaad de redenen zijn om wat aan je gewicht te doen, het is eigenlijk veel belangrijker dat je af wilt vallen omdat je begrijpt hoe belangrijk het is voor je gezondheid, om een goede BMI te hebben.

Overgewicht kan een heel scala aan gezondheidsproblemen veroorzaken en vele studies hebben al duidelijk aangetoond dat het reduceren van overgewicht je gezondheid zal verbeteren en je leven verlengt. Als men echt zou begrijpen hoe slecht overgewicht is voor je gezondheid, zou het misschien makkelijker zijn om er echt iets aan te doen.

Afvallen met fruit!

Vandaag wordt weer een leuk dagje, de hele dag alleen maar fruit, op het diner na! Vanmorgen al begonnen met een glas jus d'orange en een banaan! Ben benieuwd wat it morgen gaat doen met mijn gewicht. Sinds gisteren ga ik ook bekijken wat het dieten, bewegen doet met mijn waterhuishouding, vet en spiermassa! Ik hou dit 1 keer per week bij. Dit kan allemaal met de weegschaal die ik heb aangeschaft, erg handig.Vooralsnog kan ik hier weinig over zeggen, ik had alleen het gevoel dat mijn water percentage te laag was, dus vandaag drastisch meer water drinken. Minimaal 2 liter per dag. Het probleem wat water betreft zit in het weekeinde, dan drink ik veel minder! Gsteren bijna 9 km gewandeld met het gezin, was erg gezellig en goed! Dit zou ik minimaal 1 keer per week moeten doen, is voor iedereen goed! Dit is te volgen via tabblad mijn looptijden!

(te) dik zijn is niet leuk!

Hey dikke, hey slome, dikke papzak, prop, vetzak zijn een aantal scheldwoorden die worden gebruikt wanneer mensen te dik zijn. Ten eerste doe hier nooit aan mee. Ik heb ooit een keertje een blauwtje gelopen op deze manier. Ik was met vrienden in een cafe, lekker aan het stappen. Ik ontmoette een leuke meid na een tijdje kletsen vertelde ze me dat ze me een leuke jongen vond maar dat ze me te dik vond! AU!! Achter elk persoon zit een achtergrond, het is vaak niet zomaar dat iemand (te) dik is. Opgepropte woede, angsten van vroeger, schaamte kunnen oorzaken zijn waarom mensen (te) dik zijn. Bij mij komt het puur door het feit dat ik jaren niet om mijzelf heb gegeven. Alleen maar heb gegeven. Mijn kind en buitenwereld ging voor alles. Daarnaast hou ik veel van gezelligheid en zo kwam er altijd een drankje en hapje op tafel. Nu wordt dit allemaal anders en mijn gewicht en daardoor uiterlijk veranderen is nog maar het begin van een nieuwe ik. Wat andere ook over je zeggen, probeer er kracht uit te putten om het anders te doen! Ik hoop dat iedereen er wat aan heeft, je bent niet alleen, ik help je graag verder!